Hoppa till innehållet
daniel berma logga

Sidotjänst – hjälp med att Bilda förening eller stiftelse

Gör något tillsammans, eller för andra, med en förening eller stiftelse

Vill du förverkliga dina drömmar och göra en verklig skillnad i samhället? Det behöver inte vara att rädda världen som på film utan kan vara något mycket mindre. Jag är här för att göra det enkelt för dig att skapa bilda en förening eller stiftelse som inte bara uppfyller dina visioner utan också har en verklig inverkan. Med min  expertis och erfarenhet i bagaget är jag redo att guida dig genom varje steg i processen, från idé till verklighet. Oavsett om du strävar efter att främja kulturella aktiviteter, bedriva välgörenhetsarbete eller stödja vetenskaplig forskning, är jag här för att hjälpa dig att göra det möjligt. Låt oss tillsammans skapa något fantastiskt och göra världen till en bättre plats. 

Vad är en stiftelse

En stiftelse är en juridisk person som skapas genom en donation eller en gåva av tillgångar, vanligtvis av en enskild person eller ett företag. Syftet med en stiftelse är oftast att främja ett specifikt ändamål eller en god sak. Det kan inkludera att stödja utbildning, vetenskaplig forskning, välgörenhet, eller kulturella ändamål. Till skillnad från föreningar har stiftelser vanligtvis inga medlemmar utan styrs av en styrelse eller förvaltningsorgan. Man brukar även säga att en stiftelse inte har någon ägare, utan äger sig själv. Stiftelsens tillgångar används för att uppfylla dess syfte och mål, och dess verksamhet regleras av stiftelsestadgar och gällande lagstiftning.

Vad är en förening

En förening är en sammanslutning av personer som delar gemensamma intressen, mål eller ändamål. Syftet med en förening kan vara mångfaldigt, från att främja kulturella aktiviteter och idrottsevenemang till att bedriva välgörenhetsarbete eller främja professionella nätverk. Föreningar är vanligtvis organiserade genom stadgar och har medlemmar som deltar i beslutsfattandet och genomförandet av föreningens aktiviteter. Medlemmarna kan vara privatpersoner, företag eller andra organisationer. En förening kan också vara en ideell eller ekonomisk förening, beroende på dess syfte och inriktning.

Stiftelse till fast pris

Vår tjänst ”Stiftelse till Fast Pris” erbjuder en enkel och transparent lösning för att bilda din stiftelse till ett fast pris. Med vårt kunniga och erfarna team tar vi hand om alla nödvändiga steg för att upprätta din stiftelse, från att utforma stadgar till att hantera registreringsprocessen hos relevanta myndigheter. Med vårt fasta pris behöver du inte oroa dig för dolda kostnader eller överraskningar längs vägen. Kontakta oss idag för att komma igång med din stiftelsebildning och skapa en meningsfull organisation som kommer att göra skillnad i samhället.

Pris: 12 990 kronor exklusive moms

Förening till fast pris

Letar du efter en enkel och kostnadseffektiv lösning för att bilda din förening? Vår tjänst ”Förening till Fast Pris” erbjuder en smidig och transparent process för att skapa din förening till ett fast pris. Med vår expertis och erfarenhet tar vi hand om alla juridiska och administrativa detaljer så att du kan fokusera på att förverkliga dina mål och visioner. Inga dolda kostnader, inga överraskningar – bara en klar och tydlig prissättning för att komma igång med din förening. Kontakta oss idag för att börja din resa mot att skapa en stark och hållbar förening med vårt ”Förening till Fast Pris”-paket.

Pris: 9 990 kronor exklusive moms

Ingår alltid

När du väljer våra tjänster för förening eller stiftelse kan du vara säker på att vissa viktiga åtgärder alltid ingår. Vi strävar efter att göra processen så smidig och bekymmersfri som möjligt för dig. Därför ingår följande alltid i våra erbjudanden:
 
Upprop och Identifiering av Behov: Vi inleder vår process genom att lyssna på dina visioner och behov för din förening eller stiftelse.
 
Utarbetande av Stadgar: Vi utformar stadgar som tydligt definierar syftet och målen för din organisation i enlighet med gällande lagar och föreskrifter.
 
Dialog med Respektive Myndigheter: Vi hanterar all kommunikation och formaliteter med relevanta myndigheter för att säkerställa att din förening eller stiftelse registreras korrekt och i enlighet med alla lagkrav.
daniel berma logga

En prenumerationsmodell för den lilla budgeten

Budget och Affärsplanering

Behöver du hjälp med att skapa en hållbar budget och affärsplan för din förening eller stiftelse? Min expertis sträcker sig även till ekonomisk planering och affärsstrategi. Jag kan hjälpa dig/er att utveckla realistiska budgetar och affärsplaner som hjälper din organisation att nå sina mål och säkra dess långsiktiga framgång. Verksamheten måste ha en långsiktighet och vara genomförbar i praktiken, vilket man lägger grunden för här. 

Pris enligt överenskommelse

Organisationsstöd över tid

Som extern part kan jag erbjuda ett oberoende organisationsstöd som går utöver att bara hjälpa till att bilda föreningar och stiftelser. Jag erbjuder kontinuerligt stöd och rådgivning över tid för att hjälpa din organisation att växa och utvecklas. Som ditt bollplank finns jag här för att erbjuda expertråd, strategisk vägledning och praktiskt stöd för att hantera utmaningar och fatta välgrundade beslut längs vägen.

Pris enligt överenskommelse

daniel berma logga

Kontakta mig på följande vis:

Email | Telefon 

Eller chatbubblan i hörnet